4 tips hoe je moet omgaan met een snurkende partner?

tips snurkende partner

Het storende kettingzaag geluid van je partner kan tot veel emoties leiden. Woede, frustratie en uitputting zijn er slechts een paar. Terwijl de snurker ongestoord lijkt te genieten van zijn nachtrust, lukt het je maar niet om in slaap te vallen. Snurken is een van de meest voorkomende irritaties onder partners.

Een snurker kan geluiden produceren tot wel 50-70 decibel. Het snurkgeluid is te vergelijken met het geluid van een stofzuiger. Dit verklaart wel waarom de irritaties ontstaan.

Eén op de tien vrouwen en één op de vijf mannen snurkt. Waarschijnlijk ben jij of je partner hier ook wel eens de dupe van geworden. Hoe ontstaat snurken eigenlijk en hoe moet je als partner ermee omgaan.

Oorzaak snurken

Snurken ontstaat doordat de spieren in en rondom de keelopening verslappen. Het gevolg hiervan is dat de keelopening kleiner wordt en zorgt ervoor dat de lucht met kracht er doorheen moet worden geperst. Het weke weefsel zoals de huig, verhemelte en de wanden van de keelholte gaan daardoor trillen. Zo ontstaat het welbekende kettingzaag geluid dat we snurken noemen.

4 Tips hoe je moet omgaan met een snurkende partner:

  • Praat erover: Meestal weet de snurker niet dat hij voor overlast zorgt en waar de irritaties vandaan komen. Probeer beschuldigingen te vermijden, dat leidt alleen maar tot onbegrip en lost het probleem niet op.
  • Vermijd alcohol: Snurken en alcohol zijn nauw gerelateerd. Om deze reden moeten snurkers extra opletten met hun alcoholconsumptie. Alcohol heeft een verdovende werking en zorgt voor een verminderde ademhalingscontrole tijdens het slapen. Doordat we op een andere manier ademhalen dan normaal kan dit tot snurkklachten leiden.
  • Gebruik goede neussprays bij verkoudheden: Bij verkoudheid worden de slijmvliezen in de keel- en neusholte dikker waardoor de ingeademde lucht lastiger door de neus kan stromen. Hierdoor wordt u gedwongen om tijdens uw slaap door de mond te ademen, wat de kans op snurken vergroot. Gebruik daarom een goede neusspray die de keel- en neusholte laten slinken.
  • Zoek naar het beste hoofdkussen voor jou: De positie van je hoofd bepaalt mee of je gaat snurken of niet. Een anti snurk kussen is speciaal gevuld met ergonomische traagschuim en microdons. Dit zorgt ervoor dat het kussen wordt gevormd naar je lighouding en je nek en hoofd optimaal worden ondersteunt. Deze speciale uitvoering kan de kans op snurken verminderen.

Bekijk Bedden.nl voor slaapkamer accessoires die uw slaapkamer kunnen omtoveren in een oase van rust.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*